Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

3 martie 2010

Pamantul se transforma?

Omenirea este tot mai ingrijorata de catastrofele tot mai mari la care asista, in intervale scurte de ani.
In Chile a mai fost un cutremur mare in anul 1960 si se crede ca acest citremur ar fi fost rezultatul retentiei de energie ramasa in urma unui cutremur cu magnitudinea de  9.5, care a lovit Chile în 1960.La fel, si cutremurul din 26 decembrie 2004, cu magnitudinea 9.0 , din Sumatra, a fost urmată de un cutremur de magnitudinea 8.7 , in 28 martie 2005.

Cutremurul de sâmbătă din Chile a fost atât de puternic încât a modificat axa Pământului si s-a scurtat durata zilei - a anuntat NASA.
Prin accelerarea rotatiei Pamantului, o zi s-a scurtat cu 1.26 milionime de secundă, iar cutremur din decembrie 2004 a scurtat durata zilei cu 6,8 milionime de secundă. 
Cutremurul din Chile a mutat axa Pamantului cu aproximativ trei - opt centimetri. 
De asemenea, o parte din masa Pamantului a fost redistribuita, în timpul cutremurului Chile, care a fost un cutremur de tracţiune. Stratul de rocă de pe placa tectonica s-a miscat usor în jos, spre interiorul Pământului.
Alte tipuri de cutremure, cum ar fi cele orizontale de alunecare, în care două plăci orizontale aluneca una peste alta, nu afectează rotatia Pamantului. 
Si erupţiile vulcanice sau mareele pot avea astfel de efecte. 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape