Momentul culesului este primul pas si unul foarte important.
Florile se culeg cand sunt bine deschise, nu sub forma de boboci, pe cat posibil dimineata, intre orele 9 si 11, dupa ce roua s-a evaporat. In acest moment al zilei, calitatile plantei si uleiurile pe care le contin sunt la cote maxime.
Nu culegeti plante care cresc in locuri poluate (la marginea soselelor, in apropierea culturilor ierbicidate sau unde s-au folosit ingrasaminte artificiale, insecticide, pesticide).
Pentru recoltat, folositi un cutit cu lama ascu]ita, care asigura o recolta curata si posibilitatea de refacere a plantelor. Taiati numai partea folositoare, nu si ceea ce nu utilizati.
Unele plante, cele cu tulpina lunga, se pot pune la uscat atarnate (lavanda, pelin, sunatoare). Aceasta metoda de uscare este indicata numai cand este timpul foarte cald si uscat. Cel mai des, plantele se usuca pe suprafe]e plane, eventual pe rame, a[ezate rasfirat si vanturate des. Plantele medicinale se pastreaza la loc intunecos, uscat, curat, repartizate in pungi de hartie sau borcane de sticla colorata.
"Și Dumnezeu a zis: Iată că vă dau orice plantă, aceasta este hrana voastră."
Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
Sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu