Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

9 iunie 2009

Ne indreptam spre Sfarsit?

Planeta noastra a trecut mereu, de-a lungul mileniilor, prin nenumarate cataclisme. Scoarta terestra s-a modificat continuu, sub influenta multor factori (cutremure, vulcani, actiunea blanda sau tumultuoasa a apei) si a trecut prin ere glaciare, inversari ale polilor, catastrofe cosmice. Schimbarea la fata a Terrei s-a produs lent, in timp, sau foarte brusc. Candva, pustia Sahara a fost acoperita de paduri umbroase, iar muntii nostri erau pe fundul marii. Europa - asa cum arata si fosilele de chiparosi descoperite mai ieri in zona noastra (in Ungaria si Republica Moldova) - a avut o clima calda. Nimic nu este nou si nimic nu este batut in cuie.
Asa cum indica oameni de stiinta ai lumii (si cum vedem cu ochii nostri si simtim pe pielea noastra), sunt iminente schimbarile majore ale Terrei. Nu stim insa daca se vor produce treptat, asa cum am vazut pana acum, sau daca urmeaza sa ne surprinda o catastrofa de mari proportii. Orice este posibil...

Timpul se grabeste si .... se sfarseste
De cativa ani, suntem asaltati, parca, de prea multe informatii pe aceasta tema. Ultimele date geologice, geografice, fizice, astronomice, astrologice, religioase, metafizice etc. conduc la o singura concluzie: Mama Terra se transforma, radical, chiar sub ochii nostri.
Despre sfarsitul lumii, cu prea multa ardoare invocat, mai ales de cand am pasit in al treilea mileniu, se vorbeste mult prea mult si dintr-o perspectiva pesimista, fatalista. Freneticii fanatici religiosi, care ne arata “semnele” sfarsitului (razboaie, seceta, inundatie, molime) ajung sa nu mai impresioneze pe nimeni, din moment ce acum stim ca toate aceste fenomene intra in firea lucrurilor.
Se sfarseste o lume, incepe alta. E firesc, asa a fost mereu. Totusi, luand in considerare previziunile stravechi, biblice sau ale altor documente divine, nu poti sa nu cazi pe ganduri.
Iata doar un exemplu: in cartea "Misterele marii cruci de la Hendaye - alchimia si sfarsitul timpului" , J. Weidner si V. Bridges (au mai tratat subiectul si Fulcanelli, Dubois, Jenkins) arata ca aceasta cruce de piatra, din Hendaya (o localitate din sudul Frantei), sculptata in sec. al 17-lea, este acoperita de simboluri ce prevad o catastrofa globala. Este, de fapt, o reprezentare a Sfarsitului Timpului, care va avea loc atunci cand emisfera nordica va trece "prin foc", datorita unor schimbari cosmice la nivelul galaxiei noastre.

Cat e adevarat din toate acestea, nu stim, dar simtim ca “ceva” se petrece. In primul rand, realizam, cu totii, ca timpul trece prea repede. Ziua nu ne mai ajunge ca sa ne terminam treburile, parca nu mai avem spor, iar noptile trec la fel de iute. Candva, o noapte de insomnie, parea interminabila, iar acum, nici nu stim cand trece. Iata si o explicatie stiintifica: prin anii ‘50, fizicianul W.O.Schumann a masurat frecventa vibratorie a planetei, care era de 7,83 cicli pe secunda (rezonanta Schuman). Aceasta a inceput sa creasca, din 1980, ajungand la 12 cicli pe secunda. Conform acestor date, ziua nu mai are 24 ore, ci doar 16 ore. Daca mergem in acest ritm, in anul 2012, timpul va ajunge la ... 0.

Ce se va intampla, atunci, in anul 2012?
Este un an in care se suprapun mai multe evenimente. Iata un exemplu: planul Sistemului solar se va alinia peste planul Galaxiei noastre. Altul: vechiul calendar Maya se incheie la data de 21 (solstitiul) decembrie 2012. Aceeasi data o indica si tibetanii, in Roata Timpului: dupa 960 de ani de la revelarea invataturii secrete din Tibet (din anul 1027), va urma o perioada de 25 de ani, de mari transformari, si apoi se va produce ... Sfarsitul Timpului. Adunand toate aceste cifre, ajungem la acelasi an, 2012. {si textele antice indiene descriu Marele Ciclu de 25.920 de ani, impartit in 4 ere: de aur, de argint, de bronz, de fier. Ar insemna ca noi ne aflam la sfarsitul erei de fier si la sfarsitul Marelui Ciclu. Samanii numeau perioada 2002 - 2012 Pachacuti, adica Inversarea, schimbarea.
Cel mai cunoscut prezicator din toate timpurile, Nostradamus, ne-a transmis mai multe mesaje incifrate: al treilea razboi mondial ce va incepe cu un conflict intre SUA si Iran; distrugerea nucleara a Romei. Nostradamus se refera, detaliat, in mod special, la perioada 2008 -2012, marcata de razboaie, disperare, dar si de ... speranta.

Marea schimbare
Acum 4 ani, un raport al Pentagonului publicat in "The Guardian" preconiza schimbari bruste ale climei (inundatii, ierni grele, secete, furtuni) care vor afecta foarte mult Europa, mai ales dupa anul 2010. Au avut dreptate, dar nu suta la suta. Conform prezicerilor lor, pana acum (anul 2007) ar fi trebuit ca Olanda sa fie mai mult sub apa.
In tarile nordice si Marea Britanie, iernile vor fi arctice. Toate aceste schimbari sunt asociate noii ere glaciare si sunt confirmate de observatiile actuale ale cercetatorilor. Agentia Spatiala Europeana, in 1993, comunica faptul ca sistemul solar primeste mai mult praf cosmic din centrul galaxiei, ceea ce va duce la diminuarea luminii solare. Alte studii arata ca, datorita topirii rapide a ghetarilor, salinitatea apei oceanice a scazut si, astfel, s-au diminuat forta si viteza curentilor oceanici (foarte afectat este Golf Stream, cel care, pana acum, a asigurat conditii de viata in nordul Europei). Acum, se asteapta racirea puternica a nord-estului SUA, estului Canadei, Marei Britanii, a tarilor vecine, a intregii Europe. Ghetarii din Alpii elvetieni, Alsacia si Canada s-au diminuat vazand cu ochii. Dupa cat de fierbinte a fost aceasta vara, pentru europeni, racirea vremii nu pare credibila. Dar expertii au dreptate. Aerul fierbinte ce ne-a afectat pe toti a venit din Africa, datorita schimbarii curentilor de aer de pe planeta. Iar raportul Pentagonului mentioneaza ca verile vor fi tot mai toride si ierni siberiene.

Incalzirea globala are loc sub ochi nostri; clarvazatorii au prezis-o
Am putut vedea, in randurile de mai sus, doar cateva dintre teoriile oamenilor de stiinta. Ei sunt convinsi ca ceva se va intampla.
Omenirea a avut, de-a lungul timpului, mari profeti, de toate religiile si nationalitatile. Dintre toti, m-am oprit la Edgar Cayce, poate nu foarte bine cunoscut la noi. Prezicerile sale au fost clare, nu incifrate si nelasand loc la interpretari antagonice, ca in cazul celorlalti.
Cayce a trait la inceputul secolului XX; primea mesajele, nu se stie de unde, fiind in stare de hipnoza (de fapt, un fel de transa).
El a prezis cu exactitate al doilea razboi mondial, caderea comunismului, descoperirea planetei Pluto, dezvoltarea tehnologica, mai ales de dupa anii ‘50.
Deseori, Cayce a remarcat ca evenimentele viitoare nu sunt sigure, orice se poate schimba si unele profetii nu se vor implini. O profetie (cum ar fi, sa zicem, cea mayasa sau tibetana, de care am amintit) poate sa se implineasca sau nu - caz in care nu inseamna ca a fost falsa, ci alti factori au schimbat mersul lucrurilor. Cayce amintea ca insusi Iisus Cristos nu a prezis viitorul cu muta acuratete, caci Dumnezeu a dat omului liberul arbitru, care ii poate modela viitorul. Iisus, cand a fost intrebat cand se va intoarce, a spus: "Nimeni nu stie ziua si ora, nici chiar ingerii din cer.” Concret, Cayce a prezis, pentru perioada actuala, urmatoarele: o mare cadere economica mondiala, in anii 2006 -2007; schimbarea geologica si climatica a pamantului, in perioada 1958-1988; catastrofe dramatice, datorate schimbarii polilor magnetici ai pamantului, dupa anul 2000, urmate de schimbari in climatul Terrei (“ acolo unde era o clima rece sau una semi-tropicala, va fi o clima si mai calda, tropicala”; incepe, “ in anul 1998, o schimbare mare in magnetismul pamantului “ (NASA a declarat ca tocmai in anul 1998, “ceva a schimbat campul gravitational al pamantului”, care misca polii magnetici, unul spre altul); in 1999 incepe batalia Armaghedonului (descrisa, simbolic, in Biblie, dar aceasta nu va fi pe campul de lupta, cu arme, ci va fi o batalie spirituala, intre “inaltele forte ale luminii si fortele joase ale intunericului”; tot pentru anul 1998 prezice a doua revenire a lui Iisus, insa nu stim cum se face aceasta, daca se va naste din nou, urmata de o noua era; al treilea razboi mondial va porni de la un conflict intre tari ca Siria, Libia, Egipt, Turcia, Golful Piersic, Oceanul Indian, Australia; schimbari graduale geografice vor distruge coastele de est si de vest ale Statelor Unite, care vor ajunge pe fundul oceanelor; multe alte zone de uscat vor fi sub apa; “pamantul se va rupe, in mai multe, in vestul Americii, mari teritorii din Japonia si Marea Britanie vor fi inghitite de mare, nordul Europei se va schimba cat ai clipi din ochi; pamant nou va aparea in partea de est a Americii; orasul New York va disparea, ca si zone din Carolina, Georgia.”.... si lista continua.
Surprinzator este faptul ca scenariile sale privitoare la schimbarile climatice corespund cu cele ale cercetatorilor actuali. Cum spuneam, Cayce insusi spunea ca acestea sunt scenarii virtual posibile, nu sigure.

*World Glacier Monitoring Service a monitorizat 103 ghetari din Elvetia, 95 din Austria, 69 din Italia, 6 din Franta. Toti devin din ce in ce mai mici; procesul a inceput, lent, demult, dar s-a accentuat, progresiv, mai ales din anii ’80. In 2005, studiind 91 de ghetari elvetieni, a constatat ca 84 s-au retras, de la punctul lor terminal marcat in 2004, mult mai rapid decat in perioadele precedente. Ghetarul Trift Glacier s-a retras cu 500 m, in doi ani (2003 - 2005) si a pierdut 10 % din volum. In Alpii italieni, doar 3 s-au topit in anii’80, iar acum absolut toti se topesc. Masuratorile ghetarilor se fac din anul 1878.

Fantezia, posibila salvare
Continua diminuare a magnetismului terestru face posibile alte transformari, foarte profunde, ale vietii de pe pamant.
Oare ce semnificatie avea, pentru cei vechi, sfarsitul lumii sau, si mai incitant, sfarsitul timpului?
Unii intiati ne aduc si vesti linistitoare: plecand de la traditia indienilor Hopi, va fi o schimbare spirituala, o schimbare a constiintei umanitatii. Daca Einstein spunea ca “Imaginatia este mai importanta decat stiinta”, de ce sa nu luam in considerare fanteziile savantilor? Mai ales ca ne dau sperante! Nu poti sti unde se ascunde adevarul.
O teorie interesanta sustine fizicianului P. LaViolette, in cartea "Pamantul incendiat": la fiecare 13.000 de ani, Pamantul primeste o mare cantitate de energie dinspre centrul galaxiei (energie cu frecventa inalta). Aceste centru, numit si Centrul constiintei creatoare, prin propriile pulsatii energetice, influenteaza si sistemul nostru solar, iar toate aceste schimbari pot modifica fiinta umana, la nivel genetic.

Ascensiunea omului
Tot ce este viu se adapteaza, Dumnezeu ne-a dat acest dar. De ce nu ne-am adapta si acum? Savantii visatori cred ca putem si ca acest proces a si inceput. Schimbarea omului, numita "Ascensiune", inseamna cresterea frecventei de vibratie specifica omului, care va face posibila adaptarea la noua viata. Sa nu uitam ca universul este vibratie, iar ADN-ul rezoneaza pe o anumita frecventa de vibratie. Modificarea ADN-ului se poate face de catre virusi, Epstein Barr sau Herpes, care provoaca boli, dar pot face si bine.
Se vorbeste chiar de aparitia unei a treia spirale de ADN, prin care oamenii se vor imbogati, prin sporirea spiritualitatii, a capacitatilor paranormale si va determina folosirea creierului la o capaciate de mai mult de 10 %, cat folosim acum. Pana acum, stiam sigur de existenta unei a treia spirale a ADN -ului numai la nivel energetic, nu si biologic.
Oricum, lumea medicala este deja in alerta, datorita schimbarilor climatice (iata ca acestea nu sunt singurele): oamenii se vindeca de boli vechi si fac altele noi, la care nu se stiau predispusi, si nu mai sunt valabile tratamentele obisnuite. Sistemul endocrin este primul care este perturbat, apoi cel imunitar, circulator, ca si mentalul.
Oamenii care se schimba au urmatoarele simptome: se simt intr-o criza de personalitate, vor sa-si modifice radical viata (vor alt serviciu, renunta la prieteniile vechi, la obiceiuri vechi, la vicii, vor mai mult timp pentru ei), au insomnii, au vise deosebite, palpitatii inxplicabile, contractii si spasme musculare, dureri de spate, le obosesc picoarele si bratele, simt oboseala nejustificata, unghiile si parul cresc mai repede; au stari de excitatie sau depresive, observa revenirea unor imagini din trecut foarte vii, chiar halucinatii, urmate de tensiune, neliniste, teama si de senzatia ca ceva se petrece si nu pot sti despre ce e vorba. Medicamentele, teama, gandul ca se intampla ceva rau vor agrava starea de rau.
Oamenii respectivi trebuie sa constientizeze faptul ca trec printr-o perioada de adaptare la o noua viata, sa se calmeze, sa se relaxeze, sa se odihneasca. Mai este indicat sa consume multa apa curata, sa tina cure de dezintoxicare, cu ceaiuri, fructe, legume, sa apeleze la remedii pur naturale.
Sunt tot mai multe voci care sustin ca toate aceste fenomene cer sau determina o schimbare in planul constiintei umanitatii, in sensul evolutiei spirituale.
Concluzie: Nici vorba de mult-temutul "sfarsit al lumii". Pe masura ce se apropie anul 2012, apar "povesti" tot mai fanteziste; am constatat ca multe din "argumentele stiintifice" prezentate in diverse informari, articole, lucrari pe aceasta tema sunt pur si simplu inventate si apoi incep sa circule in tot mai multe surse. Cu toate acestea, sper ca se va intampla totusi ceva, dar sa fie o schimbare ( sau un pas )spre mai bine.
(din revista VIATA nr. 16, 2007)

Un comentariu:

kity spunea...

Foatreee interesant blogul!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape