Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim, Patriarhul României)
Aici veti găsi o mare parte din materialele apărute în revista Viata. Veţi găsi în cadrul unei pagini toate materialele apărute în legatură cu tema respectivă și informarea va fi mai simplă; sperăm să vă fim de folos, cu adevărat.

30 iulie 2009

Cat de distructiv este porumbul modificat genetic ?

 Un studiu al Greenpeace arata ca soarecii hraniti timp de 90 de zile cu astfel de porumb prezinta semne de intoxicatie a ficatului si rinichilor. Este prima data cand se face public faptul ca alimentele GM (modificate genetic) sunt toxice. Greenpeace si alte organizatii similare au militat, in repetate campanii, pentru oprirea modificarii genetice a plantelor. Am putea crede ca ne putem feri de astfel de riscuri, daca nu mai consumam porumb (GM sau deloc). Dar nu este asa. Cel putin 75 % din alimentele procesate contin cateva ingrediente GM, ca si alimentele obisnuite de la magazin, cum sunt cele congelate, cerealele, uleiurile de gatit etc. Un tip de porumb, MON863, a fost modifcat genetic pentru a rezista la atacul parazitilor si a fost autorizat pentru consumul uman de catre Uniunea Europeana, din anul 2006. 
Din ce in ce mai mult se cauta alimentele naturale, dar acestea devin tot mai rare si mai scumpe. Totusi, este indicat sa citim cu atentie etichetele produselor pe care le cumparam si sa alegem alimente cat mai putin procesate. 
Cititi si Romania mare cultivatoare de organisme modificate genetic. 

Niciun comentariu:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape